Matkurs og vinkurs

Vinmesse 30. oktober i Oslo

Vinmesse: Få med deg en rekke viner fra Portugal – et av de mest spennende vinlandene
Foto: (iStock - gustavofrazao)

Vinmesse: Få med deg en rekke viner fra Portugal – et av de mest spennende vinlandene

Bli med på en eksklusiv vinmesse den 30. oktober, arrangert i samarbeid med Bona Fide Wines & Belmonte Wine Co. Unik mulighet til å møte og smake vinene til ti av Portugals fremste vinprodusenter.
02 Oktober 2024 - 07:25

Vi inviterer til en spennende vinmesse hvor 10 anerkjente vinprodusenter fra Portugal kommer til Norge for å dele sine fantastiske viner. Dette er en unik mulighet til å møte vinprodusentene personlig og lære mer, mens du smaker på et bredt utvalg av deres beste viner.

Dette er en åpen smaking, og du står fritt til å velge selv hvilke viner du ønsker å smake. Her blir det servert alt fra komplekse rødviner til elegante hvitviner og spennende sterkvin, det vil være noe for enhver smak. Enten du er en erfaren vinkjenner eller nybegynner, vil du garantert finne mange nye favoritter blant de over 70 vinene som serveres.

Ta deg tid til å gå rundt, prat med produsentene og få et innblikk i historiene bak hver vin. Produsenter fra hele Portugal vil være til stede for å dele sin kunnskap for å gi deg en dypere forståelse av de unike kvalitetene i portugisisk vin.

Gå ikke glipp av denne sjansen til å oppdage de unike variasjonene som Portugal har å by på.

Liste over produsenter:

  • Vinho Verde: Quintas de Melgaco
  • Douro: Luis Seabra | Folias de Baco (Uivo) | Symington Family Estates – Graham’s, Warre’s, Dow’s og Prats & Symington
  • Dao: Textura Wines
  • Bairrada: Filipa Pato & William Wouters
  • Lisboa: Ramilo Wines
  • Alentejo: Cortes de Cima | Quinta da Fonte Souto
  • Azorene: Azores Wine Company
  • Madeira: Companhia de Vinhos dos Profetas e Villoes

Masterclass

London-baserte Sarah Ahmed er i dag den ledende vinskribenten på Portugal. Sarah er mere kjent som The Wine Detective hvor hun publiserer sine smaksnotater og artikler. Hun bidrar aktivt med innhold til Portugals ledende vinpublikasjon Revista de Vinhos og internasjonale kjente vinmagasin som Decanter og The World of Fine Wine. Sarah har også bidratt til oppdateringen av den verdenskjente vinbibelen The World Atlas of Wine.

Bli med på Masterclass med Sarah Ahmed Foto: Wines of Portugal

Viktig informasjon

Du må ha billett til messen for å komme inn på Masterclass. 

Påmelding til messen og Masterclass finner du til høyre på siden. Huk av under "velg foretrukket dato" hvilke billett du ønsker å kjøpe. Husk å se nøye under kursinformasjonen hvilken billett du bestiller. Pris for inngang til messen er 495 kroner og pris for Masterclass er 250 kroner.

Veibeskrivelse

En kort spasertur fra Tøyen T-bane finner du Factory Tøyen. En historisk tekstilfabrikk fra 1913. Buss 20 stopper også rett utenfor. Kjølberggata 21, 0653 Oslo

Billetter må bestilles i forkant. Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her