Matkurs og vinkurs

Vinmesse 30. oktober i Oslo

Vinmesse: Få med deg en rekke viner fra Portugal – et av de mest spennende vinlandene
Foto: (iStock - gustavofrazao)

Vinmesse: Få med deg en rekke viner fra Portugal – et av de mest spennende vinlandene

Bli med på en eksklusiv vinmesse den 30. oktober, arrangert i samarbeid med Bona Fide Wines & Belmonte Wine Co. Unik mulighet til å møte og smake vinene til ti av Portugals fremste vinprodusenter.
02 Oktober 2024 - 07:25

Vi inviterer til en spennende vinmesse hvor 10 anerkjente vinprodusenter fra Portugal kommer til Norge for å dele sine fantastiske viner. Dette er en unik mulighet til å møte vinprodusentene personlig og lære mer, mens du smaker på et bredt utvalg av deres beste viner.

Dette er en åpen smaking, og du står fritt til å velge selv hvilke viner du ønsker å smake. Her blir det servert alt fra komplekse rødviner til elegante hvitviner og spennende sterkvin, det vil være noe for enhver smak. Enten du er en erfaren vinkjenner eller nybegynner, vil du garantert finne mange nye favoritter blant de over 70 vinene som serveres.

Ta deg tid til å gå rundt, prat med produsentene og få et innblikk i historiene bak hver vin. Produsenter fra hele Portugal vil være til stede for å dele sin kunnskap for å gi deg en dypere forståelse av de unike kvalitetene i portugisisk vin.

Gå ikke glipp av denne sjansen til å oppdage de unike variasjonene som Portugal har å by på.

Liste over produsenter:

  • Vinho Verde: Quintas de Melgaco
  • Douro: Luis Seabra | Folias de Baco (Uivo) | Symington Family Estates – Graham’s, Warre’s, Dow’s og Prats & Symington
  • Dao: Textura Wines
  • Bairrada: Filipa Pato & William Wouters
  • Lisboa: Ramilo Wines
  • Alentejo: Cortes de Cima | Quinta da Fonte Souto
  • Azorene: Azores Wine Company
  • Madeira: Companhia de Vinhos dos Profetas e Villoes

Masterclass

London-baserte Sarah Ahmed er i dag den ledende vinskribenten på Portugal. Sarah er mere kjent som The Wine Detective hvor hun publiserer sine smaksnotater og artikler. Hun bidrar aktivt med innhold til Portugals ledende vinpublikasjon Revista de Vinhos og internasjonale kjente vinmagasin som Decanter og The World of Fine Wine. Sarah har også bidratt til oppdateringen av den verdenskjente vinbibelen The World Atlas of Wine.

Bli med på Masterclass med Sarah Ahmed Foto: Wines of Portugal

Viktig informasjon

Du må ha billett til messen for å komme inn på Masterclass. 

Påmelding til messen og Masterclass finner du til høyre på siden. Huk av under "velg foretrukket dato" hvilke billett du ønsker å kjøpe. Husk å se nøye under kursinformasjonen hvilken billett du bestiller. Pris for inngang til messen er 495 kroner og pris for Masterclass er 250 kroner.

Veibeskrivelse

En kort spasertur fra Tøyen T-bane finner du Factory Tøyen. En historisk tekstilfabrikk fra 1913. Buss 20 stopper også rett utenfor. Kjølberggata 21, 0653 Oslo

Billetter må bestilles i forkant. Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her