Ukens drink
Slik lager du klassikeren Moscow Mule

Slik lager du klassikeren Moscow Mule

Moscow Mule er den historiske drinken som var med på å kickstarte cocktail-kulturen i Amerika på 50-tallet. Den er fortsatt mange bartenderes favoritt.
30 August 2024 - 11:00

En ekte Moscow Mule lages med ginger ale og Smirnoff vodka. Den klassiske amerikanske ginger ale er bitrere og mer krydret enn norsk ingefærøl, og bedre egnet i drinker. Det finnes et utvalg ingefærøl beregnet på drinkmiksing, som Fever Tre, Fentimans og Thomas Henry, for å nevne noen, og alle bartendere har sin favoritt. Noen liker den søtere og andre syrligere og mer krydret.

Du kan ikke annet enn å prøve deg fram - eller hva med å lage ingefærølet selv?

Slik lager du ingefærølet selv

Ingefær er gjennom 5000 år blitt brukt i ulike drikker for å stimulere sansene, og er lenge blitt ansett som en afrodisiak. Klassifiseringen som en naturlig afrodisiak kommer av ingefærrotens evne til å øke blodsirkulasjonen. Syltet, kandisert eller rå - ingefær sies å øke følsomheten i kroppens erogene soner.

Kanskje derfor nordmenn elsker sushi og dens faste følge - og denne drinken?

Moscow Mule drinkoppskrift

Moscow Mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et longdrinkglass helt opp med is. Hell vodkaen i glasset, og topp opp med Ginger Ale.
  2. Kryst de to limebåtene over drinken og ha de oppi, ha i sugerør og rør rundt.
  3. Ønsker du en enda sterkere limesmak, kan du smøre inn kanten av glasset med lime også.

Tips: Hvis du vil øke ingefærintensiteten, kan du mose noen tynne skiver ingefær og ha i drinken også.

Her finner veldig mange drinker med vodka

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak hjertebrownies tll Valentines
Ukens kake

Bak hjertebrownies tll Valentines

Å sende kort på Valentins dag er veldig romantisk, men du kan jo også vise din hengivenhet på en annen måte, som ved å bake en romantisk kake til din kjære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak hjertebrownies tll Valentines
Ukens kake

Bak hjertebrownies tll Valentines

Å sende kort på Valentins dag er veldig romantisk, men du kan jo også vise din hengivenhet på en annen måte, som ved å bake en romantisk kake til din kjære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her