Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 04. november

Vinsmaking for deg som elsker toppviner fra Piemonte
Foto: (Istock - Rostislav_Sedlacek)

Vinsmaking for deg som elsker toppviner fra Piemonte

Drøm deg bort til vakre Piemonte den 4. november med deilige viner og spennende historier fra en 5. generasjons vinmaker.
05 September 2024 - 08:22

Bli med og smak 6 fantastiske viner fra den tradisjonsrike produsenten Giancarlo Travaglini. Travaglini holder til i den lille byen Gattinara som ligger i Piemonte – en av Italias mest kjente vinregioner med en tradisjon for vinproduksjon som strekker seg helt tilbake til 1500-tallet. Gattinara ligger høyt og har monumentale Monte Rosa som bakgrunn. Området er kjent for sitt unike terroir, som har mer nedbør enn lenger sør i Piemonte, lite tåke, og et sammensatt jordsmonn med innslag av vulkanske elementer. Dette klimaet er ideelt for produksjon av nebbiolo-druer og som gir viner med stor kompleksitet, eleganse og friskhet.

Travaglinis historie begynte på 1920-tallet, da Clemente Travaglini startet å produsere viner av druer fra hans små vingårder i Gattinara. I 1958 arvet Giancarlo Travaglini selskapet. Takket være Giancarlo sin nysgjerrighet og lidenskap, implementerte han store endringer gjennom forskning og forbedrede metoder for vindyrking. Dette resulterte i den høye kvaliteten på vinene som Travaglini er kjent for den dag i dag.

Har du lurt på hvorfor Travaglini sin flaske ser slik ut? Det får du svar på her og ikke minst hvorfor den inneholder så mye vin for pengene.

Alessia Travaglini tar turen til Oslo 4. november Foto: Travaglini

Det er den femte generasjonen som i dag driver vingården. Cinzia, Massimo, Alessia og Carolina har holdt fast i det solide grunnlaget som er bygget av tidligere generasjoner, og engasjerer seg i forskning og innovasjon. Denne kvelden vil Alessia Travaglini komme til Oslo for å vise frem deres viner og gi et innblikk i vinproduksjonen og familiehistorien.  

Travaglini (300 x 400 px).png [26.31 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her