Potetsuppe - vichysoisse - er en fransk klassiker som i denne oppskriften har fått spansk besøk. Har du godt brød og smør til, blir dette rene festmåltidet selv på en onsdag.
Dagens rett
Varm potetsuppe med chorizopølse
Poteter i hovedrollen er alltid populært - også når den kommer som en tykk og deilig suppe som her
Denne lekre vrien på en gammel klassiker er signert en av våre mesterkokker, men den er fantastisk lett å lage også til hverdags.
17 September 2024 - 23:00
Varm potetsuppe med chorizopølse
Fremgangsmåte
- Finkutt sjalottløk og hvitløk og fres det mykt i smør. Tilsett purreløk og poteter i terninger. Vend godt om og tilsett kraften.
- Legg på lokk og kok ved lav temperatur til potetene er møre.
- Tilsett crème fraîche og kjør suppen glatt i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt.
- Kutt pølsen i tynne strimler og stek pølsen på lav temperatur til fettet skiller seg ut.
- Ha suppen i dype tallerkener eller glass og topp med pølsen og eventuelt friske urter.
NB! Når du lager slik suppe, er det viktig å bruke melne poteter, slik at suppen ikke blir for seig.
Kok potetene ved lav temperatur så ikke for mye væske fordamper og ikke ha salt i vannet ved koking da dette også gjør potetene seige.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå