Om du velger en annen type fisk, fungerer det også veldig godt, men da må du beregne litt mer tid til dampingen. Vær forsiktig med varmen, særlig om du bruker mager fisk for den blir lett tørr og faller fra hverandre, så følg godt med.
Dagens rett
Foto: (Waqar Hussain)
Denne lekre fiskeretten lager du på et øyeblikk
Tander fiskefilet som den av ishavsrøye eller flyndre trenger veldig kort varmebehandling - og ikke så mye tilbehør for å blir en fest i munnen.
23 August 2024 - 23:00
Vindampet ishavsrøyefilet med sopp, spinat og vårløk
Fremgangsmåte
- Del filetene i porsjonsstykker og dryss dem med litt salt.
- Kok opp hvitvinen i en dyp stekepanne og legg deretter fiskestyppene oppi.
- Damp dem under lokk, de må ikke koke, i ca. 2-3 minutter ahengig av tykkelse.
- Ta dem forsiktig opp, legg dem på fat og dekk med folie. Hold dem varme i ovn ved 50 grader. Sil sjyen.
- Fres soppen i smør i 2-3 minutter. Spe med silt sjy fra fisken og kok opp igjen.
- Vend inn spinat til den "smelter".
- Rør inn vårløk i strimler og til slutt agurkstrimler.
- Kok opp og smak til med salt og pepper.
- Server fiskestykkene oppå soppblandingen, pynt med grønt og evt blomster.
- Server evt poteter ved siden av.
Her finner du mange deilig retter med ishavsrøye
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå