Kladdkake er en favoritt for den kan ikke gå feil - den er nærmest skapt for å være mislykket - og samtidig så utrolig god. Aller best smaker den med en syrlig og fet glasur som i denne oppskriften.
Ukens kake
Foto: (Dansukker.no)
Denne kaken er uimotståelig
Klissete kakebunn med en syrlig kremet glasur er et perfekt innslag på kakebordet - eller til ettermiddagskaffen.
Aase E. Jacobsen
05 September 2024 - 10:00
Kardemomme-kladdkake med brunet smør og solbærglasur
Fremgangsmåte
- Kladdkake: Sett ovnen på 175°C.
- Kle en springform, ca. 19 cm i diameter, med bakepapir i bunnen og på kantene.
- Brun smøret i en kjele og bland inn kardemomme og sukker.
- Tilsett ett egg om gangen og vend inn hvetemelet. Rør til en jevn røre.
- Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 20-22 minutter, den skal være klissete i midten.
- La den avkjøles og sett den deretter i kjøleskapet for å stivne i noen timer til.
- Solbærglasur: Visp sammen alle ingrediensene unntatt solbærsaft og sitron.
- Bland solbærene og press dem gjennom en finmasket sil.
- Tilsett solbærsaft og sitron i glasuren og rør sammen.
- Fyll glasuren i en glasursprøyte med en rund tyll og sprøyt toppen av kaken.
- Dekorer med solbærsukker og sitronmelisse eller friske solbær.
Lyst til bake annen kake? Vi byr på mange oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
Smakstilsatt sukker
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 50 °C.
- Del de litt større bærene i to, og legg dem på en plate med bakepapir.
- La stå i ovnen i minst 5 timer. Slå deretter av ovnen, og la bærene stå over natten.
- Klipp, kutt eller smul opp bærene, og bland dem med sukker.
- Hvis du vil bruke sitrusskall eller krydder, river du skallet av sitrusfrukten eller hakker krydderet. Legg det i en morter sammen med sukkeret, og knus det sammen.
- Holdbarhet: Det blir hardt etter ca. en uke, men kan knuses i en morter eller deles for hånd. Oppbevares i et rent, tørt glass med tett forsegling.
Tips: Pynt kaker eller desserter med smakstilsatt sukker.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå