Smak noen av Argentinas beste viner!
Foto: (Catena Zapata)
Vinsmaking i Oslo

Smak noen av Argentinas beste viner!

Den 26. september har du sjansen til å smake viner fra produsenten som har satt argentinske viner på kartet.
12 September 2024 - 10:05

Vi har gleden av å invitere deg til en eksklusiv kveld med Catena Zapata, en pioner innen argentinsk vinproduksjon siden 1902. Smak 6 utsøkte viner som viser argentinas unike terroir og lytt til den fantastiske historien til Catena Zapata.

Vinprodusenten holder til i Mendoza - et stort vindistrikt med variert og komplekst jordsmonn og terroir. Hver av Catena Zapata-familiens vingårder er delt inn i parseller, avhengig av jordsmonnet. Disse tomtene dyrkes og høstes hver for seg, med sikte på å trekke ut sitt mest autentiske fruktuttrykk.

Nicolás Catena Zapata ble på 90-tallet oppfordret til å plante vinstokker der ingen trodde de kunne modnes. Dette resulterte i oppdagelsen av et nytt terroir for vin, Adrianna Vineyard. Adrianna Vineyard, som ligger rundt 1500 meter over havet, er kjent som en av Sør-Amerikas beste vinmarker. Adrianna-vinmarkene er som et lappeteppe, hvor 50 prosent består av kalkstein som stammer fra tiden da Andesfjellene var sjøbunn for mer enn 30 millioner år siden

Det er i Uco det skjer nå - og framover.

Denne kvelden vil Export Manager, Richard Gordon, fortelle om noen av Mendozas underområder, hva som gjør dem unike, og guide oss gjennom smakingen med 6 utsøkte viner. Med sin lange erfaring fra vinbransjen i Sør-Amerika og dype kunnskap om vinproduksjon, vil Richard gi oss et innblikk i vinene til Catena Zapata.

Uco Valley Foto: Catena Zapata

For tiden har Catena Institute of Wine, sammen med Oenology and Viticulture-teamet til Catena Zapata, det ambisiøse oppdraget om å produsere argentinske viner som er i stand til å konkurrere med de beste vinene i verden.

Dette er en unik mulighet til å lære mer om håndverket som ligger bak hver flaske som Catena Zapata produserer. Meld deg på i dag!

Catena Zapata (1).png [41.34 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Forsiden akkurat nå
Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette
+

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette

Det er området rundt den vakre middelalderbyen Modena i regionen Emilia Romagna at den ekte balsamicotradisjonen kommer fra. Hos Acetaia Giusti blandes kunnskap akkulmulert gjennom 17 generasjoner med nytenkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek
Dagens rett

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek

En klassisk lammestek blir trolig helgens smaksopplevelse. Overveldende godt uansett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv deg som mesterkokk i dag
Dagens rett
Bakt norsk kveite med agurksalat

Prøv deg som mesterkokk i dag

Denne lekre oppskriften er langt enklere enn den ser ut til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. oktober i Oslo

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny

Bli med på en eventyrlig kveld med 6 viner fra den spennende vinprodusenten, Krasna Hora, kombinert med 5 retter fra den nyåpnede og kritikerroste restauranten, Prinsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her