Jul

oppskrifter.webp
  • 1 time

    Skal du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det på et minimum av tid, er dette oppskriften for deg. Bakverket er klart på en time.

  • 2 timer

    Du kan bruke marsipan når du skal du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det. Det vil gjøre bakverket til en opplevelse.

  • 2 timer

    Julekake eller julebrød. Kjært barn har mange navn. Du baker det enkelt selv. Det kan nytes til frokost med godt smør eller med pålegg. Og selvfølgelig til kaffen.

  • 2 timer

    I julekaken eller julebrød som mange kaller det kan du bruke øl. Det vil sette en ekstra spiss på smaken. Du baker det enkelt selv.

  • 20 minutter

    Syltelabber er en tradisjon vi bør ta vare på. Her serverer du de i en så spiselig form at du kan lure selv de mest skeptiske.

  • 45 minutter

    På tre kvarter lager du din egen gode gammeldagse julemarsipan Ingen ting smaker bedre enn den du lager selv. Bare fire ingredienser skal til. Her er oppskriften.

  • 1 time

    Dette er kanskje et av de syv slag du baker til jul, og ikke minst et av de letteste. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 50 brune pinner.

  • 1 time

    Lag et pepperkakehus med kjærlighet på pinne. Barna vil elske det, og ikke minst er det veldig dekorativt.

  • 45 minutter

    Hjemmelaget surkål passer til så mangt. Du kan kjøpe den i butikken. Men langt bedre blir den hvis du lager den selv.

  • 30 minutter

    Muffins er populært året rundt. Nå skal du bake noen som er tilpasset julen og som går rett hjem på kakebordet både for små og store.

  • 30 minutter

    Det er gøy å bygge snømann. Enda morsommere er det å bake dem i sammen med barna. Her det store muligheter for de smås kreativitet. Og vi kan love at de smaker deilig.

  • 30 minutter

    Disse pepperkakene, faktisk uten pepper, lager du på en halvtime. Med en mandel på hver blir de veldig gode. Følg den enkle oppskriften.

  • 20 minutter

    Med denne oppskriften på pepperkaker kan du velge om du vil ha de myke eller sprø. Du bruker maks 20 minutter før du kan putte den første kaken i munnen.

  • 30 minutter

    Disse pepperkakene må du prøve. Ikke som de tradisjonelle, men fulle av deilig smak.

  • 30 minutter

    Dette er oppskriften på pepperkaker uten pepper, men med noe annet som virkelig setter fart på smaksløkene. Du skal nemlig bruke chili og i tillegg appelsin.

  • 45 minutter

    Disse pepperkakene kommer du og dine til å gnaske mye på. Du kommer garanter til å sette en ny deig når alle er spist opp.

  • 45 minutter

    Du kan faktisk lage pepperkaker uten pepper. Her har du en oppskrift som du absolutt bør prøve

  • 30 minutter

    Makroner er deilig og ekstra gode blir når du tilpasser julen som du gjør med den enkle oppskriften. Kos deg.

  • 45 minutter

    Det er mye spennende du kan lage med pepperkakedeig. Her foreslår vi at du lager en adventskalender.

  • 1 time

    Har du litt ekstra multer i fryseren, må du prøve denne gode oppskriften på multeiskake med krokan.

  • 2 timer

    Sennepssild lager du veldig enkelt selv. Vi kan love deg at den smaker ekstra godt. Du kan servere den på frokostbordet, til lunsj eller til et sildebord med venner.

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken