Adventskrans med pepperkaker
Foto: iStockphoto

Adventskrans med pepperkaker

Det er mye spennende du kan lage med pepperkakedeig. Her foreslår vi at du lager en adventskalender.

Fremgangsmåte

Pepperkaker:
Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet.

Avkjøl dette og ha fløten i.  Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.

Kjevle deigen ca 3 mm tykk og stikk ut hjerter.

Legg hjertene på et stekebrett med bakepapir og stek dem på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 8-10 minutter.

Når hjertene kommer ut av ovn stikker du et hull i dem mens de enda er myke. Avkjøl kakene på rist.

Glasur:
Ha eggehviter, melis og sitronsaft i en bolle og visp dette sammen til konsistensen er glatt og hvit. Om glasuren er for tykk ha mer sitronsaft i. Konsistensen skal være slik at når du tar litt glasur mellom tommel og pekefinger og drar dette fra hverandre skal glasuren stå fint.

Ha glasuren i en sprøytepose med en liten rundt tyll/tipp og sprøyt på pynt.

Et hjerte er alltid enklest å pynte når det ligger opp ned. Er du høyrehendt start med å legge kantglasur på venstre halvside av hjertet først før du legger kantglasuren ned på andre siden.

Sprøyt så perler på utsiden av denne kanten. Kanten skal legges ca ½ cm innenfor pepperkaken.

Til slutt skriver du alle tall fra 1-24 inni hjertene. Fest hjertene med pyntebånd på en krans.

TIPS: Skriv lapper med koselige budskap eller fine aktiviteter du kan gjøre sammen med dine barn. Fest lappene med glasur bak hvert hjerte. La barna få trekke pepperkake hver sin gang og dermed blir  adventstiden ekstra hyggelig for hele familien.
 
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her