- Pepperkakedeig:
- Bland bakepulveret med halvparten av melet. Kok opp vann og sukker.
- Ta kasserollen av platen. Tilsett sirup, matfett, nelliker, kanel og ingefær i det varme sukkervannet. Rør til en jevn røre.
- Rør deretter inn melblandingen. Deigen skal være løs, den hardner når den avkjøles.
- Dekk deigen med plastfolie og la den stå kaldt.
- Tips:
- Pepperkakedeigen holder seg i en uke i kjøleskapet, så lag deigen i god tid og bak etterpå. Denne oppskriften går det også fint å halvere.
- Glasur:
- Hell eggehviten i en ren og tørr bolle, helst av rustfritt stål. Visp til hardt skum med kjøkkenvisp.
- Sikt det meste av sukkeret i eggehviten og tilsett eddiken. Fortsett å vispe i minst 5 minutter til glasuren er tykk, luftig og glansfull. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
- Bland i noen dråper karamellfarge om du ønsker farget glasur.
- Slik lager du pepperkakehus-pops:
- Lag gjerne maler av stivt papir till huskroppene etter egne mål: 2 kortsider, 2 langsider og 2 takdeler til hvert hus.
- Kjevl ut deigen tynt på ett lett melet bakebord. Legg malene på deigen og skjær ut delene.
- Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen i 3-5 minutter ved 225 grader (varmluft 200 grader).
- Sett sammen husdelene med glasur. Pynt husene med glasur, strøssel og godteri. Sett hvert hus på en pinne. Fest pinnene med glasur.
- Dekorasjon:
- Strøssel eller annen kakepynt.