Sprø eller myke pepperkaker
Foto: iStockphoto

Sprø eller myke pepperkaker

Med denne oppskriften på pepperkaker kan du velge om du vil ha de myke eller sprø. Du bruker maks 20 minutter før du kan putte den første kaken i munnen.

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle. Tilsett vann, krydder og melet med iblandet natron.
  2. Arbeid deigen smidig på melet bakebord. La deigen hvile i kjøleskap i en plastbolle eller pakket i plastfolie over natten.
  3. Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og trykk ut kaker ved hjelp av former.
  4. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 6 minutter.
  5. Tips:
  6. Hvis du i stedet rører smør og sukker hvitt i stedet for å smelte smøret, blir pepperkakene mykere.
  7. Glasur:
  8. Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster. Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt i mønster på pepperkakene.

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ribberester blir til noe som smaker enda bedre: ribbebab
Dagens rett

Ribberester blir til noe som smaker enda bedre: ribbebab

Det blir ofte rester igjen etter ribbemiddagen, og her har du en god oppskrift på hva du kan gjøre med dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her