Julekake med marsipan
Brodogkorn.no

Julekake med marsipan

Du kan bruke marsipan når du skal du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det. Det vil gjøre bakverket til en opplevelse.

Fremgangsmåte

  1. Dag 1:
    Bland alle ingrediensene til fordeigen godt sammen, dekk med plast og la stå i romtemperatur til neste dag. (Skal du bake sent neste dag kan du sette det kaldt fra morgenen av). 
  2. Dag 2: 
    Bland alle ingrediensene utenom smør, rosiner og marsipan med fordeigen fra dagen før.
  3. Elt deigen i en kjøkkenmaskin til den blir smidig og glatt. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke den til en tynn hinne, nesten som en tyggis.
  4. Mot slutten tilsetter du smøret litt etter litt.
  5. Helt til slutt tilsetter du rosinene og marsipan delt i små terninger.
  6. La deigen heve under plast eller et klede i ca. 75 minutter eller til dobbel størrelse. 
  7. Del deigen i to like store emner som du former til runde brød. Legg brødene på en bakepapirkledt stekeplate. Dekk til med et klede og la heve til nesten dobbel størrelse. 
  8. Pensle med egg og stek på 175 °C i ca. 30 minutter.  

Det er nå du skal bake julebrødene

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her