Orecchiette betyr "små ører" på italiensk og beskriver utseende til denne pastatypen. Kombinert med få og smaksrike ingredienser er dette en herlig rett fra det sør-italienske kjøkkenet.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Orecchiette betyr "små ører" på italiensk og beskriver utseende til denne pastatypen. Kombinert med få og smaksrike ingredienser er dette en herlig rett fra det sør-italienske kjøkkenet.
Ved å småkoke kålen lett før den stekes, får du fram den gode sødmen i nykålen.
Lettrømme gir ekstra saftig og holdbar sjokoladekake. Denne oppskriften gir en kake som kan tilpasses alle aldersgrupper og formål.
Biff Bulgogi er Koreas mest populære matrett. Retten serveres med ris og spises som den er eller pakket inn i blader av nykål.
Dette er en avansert rett, men du kan velge å lage deler av retten, for eksempel dampe asparges og servere med urter og saus. Men for den som vil prøve så finnes hele oppskriften her.
Om du synes at alle disse aromaene og ingrediensene virker litt skremmende, Glem det. Oppskriften er enklere enn du får inntrykk av ved første øyekast.
Det er faktisk veldig enkelt å lage sine egne pølser som disse deilige du får oppskriften på her. Dessuten mange gode råd på veien.
Ingen kan motstå denne frokost/brunsjmenyen der egg og salt kjøtt eller fisk blir bakt. Sett den i ovnen på et bakebrett for muffins eller munkejern. Du kan også bruke porsjonsformer beregnet på suffle eller kaffekopper.
Den perfekte dagen-derpå-middag som også kan serveres som brunch eller lunsj og er en fin måte å bruke opp rester på.
Du trenger ikke mange ingrediensene for å lage et skikkelig festmåltid. Egg og hollandaise er det perfekte følge til den deilige hvite aspargesen.
Aspargessuppe er den perfekte måten å bruke opp både skrell og endestykkene fra asparegesen. Med en liten skive røkelaks blir alle restene du har i kjøleskapet brukt opp til et nytt og deilig måltid.
Quinoa er så næringsrik at den kan bære en hel rett. Med smaksrike ingredienser, gir denne retten mye å tygge på.
Å ha pizzabunner eller pizzadeig i fryseren er for mange en overlevelsesstrategi. I dag er det røkelaks som får æren å toppe pizzaen.
Her har du en salat som er både mettende og deilig med deilige grønnsaker og halloumiost.
En overraskende god brokkolisuppe med en fin kokossmak. Server med noen kokosfalk og litt ekstra chili hvis du liker det. I stedet for stekt halloumi kan du også bruke smuldret fetaost.
Pappa al pomodoro er en italiensk brød- og tomatsuppe som stammer fra Siena i Toscana. Slik får du brukt opp daggammelt brød som tørkes i ovn.
Disse kjeksene smaker ekstra godt til kaffen eller teen. Samtidig som de er veldig fine å ta med seg på tur.
Denne herlige salaten med varmrøkt makrell og stekte nypoteter er perfekt til lyse og friske kvelder. Den pikante dressingen med pepperrot og dill gir salaten et ekstra piff.