Sprø rabarbrapai
Foto: Caroline Tengen

Sprø rabarbrapai

Denne rabarbrapaien er ikke bare frisk. Den er også god og sprø. Dessuten har den ekstra sunne ingredienser.

Fremgangsmåte

Paideigen:
Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter. Tilsett 2 klyper flaksalt, og sett til side. Smelt smør og tilsett sukker og sirup. Rør til sukkeret har løst seg opp, og tilsett deretter havregryn og hvetemel. Rør til en jevn blanding og sett til side.

Fyllet:
Skyll og rens rabarbraen. Skjær i mindre biter som du varmer sammen med sitron i en kasserolle til de har blitt litt mykere.

Smør en rektangulær paiform på ca. 12 x 35 cm, legg rabarbraen i bunnen, strø over potetmel og bland litt.

Hell over paideigen, og strø over bokhveten. Stekes midt i ovnen ved 150 grader i ca. 25 minutter. Flytt opp formen, og stek i ytterligere 5 minutter. Serveres med krem eller iskrem.

Tips:
Bytt ut hvetemelet med mandelmel og bruk glutenfrie havregryn for å få paien glutenfri.

Se alt du kan lage av rabarbra 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her