Sommersalat med miso og cottage cheese
Apéritif

Sommersalat med miso og cottage cheese

Med deilig miso- og sitronvinaigrette forvandles selv de enkleste grønnsaker til en uimotståelig smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

Visp alle ingrediensene til vinaigretten sammen, eller kjør med en stavmikser til en tykktflytende konsistens. Smak til med salt og pepper.

Skyll salaten godt og tørk i en salatslynge. Kutt reddik i syltynne skiver med en mandolin, eller med kniv. Kutt  tynne, lange bånd av agurken med mandolin eller en ostehøvel. Bland ingrediensene sammen med miso og vinaigretten i en stor salatbolle og topp med cottage cheese eller skjørost. 

Her finner du flere fristende salater

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag kraftkost som i den italienske fjellheimen - og helt uten kjøtt
Dagens rett

Lag kraftkost som i den italienske fjellheimen - og helt uten kjøtt

Pizzoccheri della Valtellina er navnet på denne tradisjonen fra de italienske Alpene. Som passer perfekt inn i norsk sikringskost også - spesielt nå i februarkulda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her