- Varm opp grillen.
- Skjær makrellfilet i biter. Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper. Ha alt på grillen og snu jevnlig i ca. 2 minutter.
- La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.
- Salat:
Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel. Bland det sammen i en salatbolle med feltsalat. Ha makrellen, cherrytomatene og aspargesen i salaten, og bland forsiktig sammen. - Rømmedressing:
Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron. Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper. Server salat med makrell, rømmedressing og brød.
Tips:
Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne.
Her finner du flere fristende salater