Tin bærene om de er fra fryseren. Bland bær, sitronskall og likør i en bolle. Pisk fløte og sukker til stiv krem.
Skjær kaken i tynne skiver som deretter deles i 2-3. Dekk bunnen av en stor glassbolle med kakestrimler. Fordel halvparten av bærmiksen og deretter halvparten av kremen over kakestrimlene.
Fortsett med et nytt lag av kakestrimler, bærmiks og krem. Men hold av litt bærmiks til pynt.
Dekk med plast og sett i kjøleskap over natten.
Se våre oppskrifter på formkake
Tips:
Du kan godt bruke en blanding av røde bær (rips, tyttebær, bringebær eller jordbær) fra fryseren. Denne oppskriften fungerer utmerket med friske jordbær eller bringebær også.
Tips:
Om du vil ha en alkoholfri utgave, erstatter du likøren med 50/50 appelsin- og sitronsaft.
Har du lyst til å bake en annen kake finner du mange oppskrifter her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig