Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen i en blender eller med en stavmikser.
Skjær kjøttet i tynne strimler, på tvers av fibrene. Ha kjøttet og marinaden over i en stor bolle, bland godt, dekk til med plastfolie og la kjøttet marinere i minst 30 minutter (gjerne natten over) i kjøleskap.
Kok ris i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Pluk nykålen fra hverandre, skyll godt og legg de store bladene på en tallerken.
Varm en stor stekepanne med litt olje over middels-høy varme .Fres det marinerte kjøttet i flere omganger. La kjøttet ligge litt i ro før du rører i pannen, slik at kjøttet får en karameliert overflate.
Serveres straks i nykålblader med kokt ris, gochujang, kimchi og et dryss av vårløk og sesamfrø.
Tips
Bulgogi kan også lages med både svin, kylling og andre stykker storfekjøtt.
Ha gjerne kjøttet i frysern i 30 minutter. Da blir det enklere å skjære tynne skiver.
Kjøttet blir mørest om det får marinere over natten. Når marineringen er unnagjort går middagslagingen unna i en fei.
Gochujang er en koreansk chilipaste som kan kjøpes hos asiatiske supermakeder. Siracha kan benyttes istedet.
Japansk pære er også kalt Nashi pære eller eplepære, men syrlig eple kan benyttes istedet.
Vil du prøve andre koreanske oppskrifter ligger de her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig