Koreansk biff bulgogi
Apéritif

Koreansk biff bulgogi

Biff Bulgogi er Koreas mest populære matrett. Retten serveres med ris og spises som den er eller pakket inn i blader av nykål.

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen i en blender eller med en stavmikser.

Skjær kjøttet i tynne strimler, på tvers av fibrene. Ha kjøttet og marinaden over i en stor bolle, bland godt, dekk til med plastfolie og la kjøttet marinere i minst 30 minutter (gjerne natten over) i kjøleskap.

Kok ris i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Pluk nykålen fra hverandre, skyll godt og legg de store bladene på en tallerken. 

Varm en stor stekepanne med litt olje over middels-høy varme .Fres det marinerte kjøttet i flere omganger. La kjøttet ligge litt i ro før du rører i pannen, slik at kjøttet får en karameliert overflate. 

Serveres straks i nykålblader med kokt ris, gochujang, kimchi og et dryss av vårløk og sesamfrø.

Tips
Bulgogi kan også lages med både svin, kylling og andre stykker storfekjøtt.

Ha gjerne kjøttet i frysern i 30 minutter. Da blir det enklere å skjære tynne skiver.

Kjøttet blir mørest om det får marinere over natten. Når marineringen er unnagjort går middagslagingen unna i en fei.  

Gochujang er en koreansk chilipaste som kan kjøpes hos asiatiske supermakeder. Siracha kan benyttes istedet. 

Japansk pære er også kalt Nashi pære eller eplepære, men syrlig eple kan benyttes istedet.

Vil du prøve andre koreanske oppskrifter ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 toppviner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

7 toppviner fra Toscana

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her