Koreansk biff bulgogi
Apéritif

Koreansk biff bulgogi

Biff Bulgogi er Koreas mest populære matrett. Retten serveres med ris og spises som den er eller pakket inn i blader av nykål.

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen i en blender eller med en stavmikser.

Skjær kjøttet i tynne strimler, på tvers av fibrene. Ha kjøttet og marinaden over i en stor bolle, bland godt, dekk til med plastfolie og la kjøttet marinere i minst 30 minutter (gjerne natten over) i kjøleskap.

Kok ris i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Pluk nykålen fra hverandre, skyll godt og legg de store bladene på en tallerken. 

Varm en stor stekepanne med litt olje over middels-høy varme .Fres det marinerte kjøttet i flere omganger. La kjøttet ligge litt i ro før du rører i pannen, slik at kjøttet får en karameliert overflate. 

Serveres straks i nykålblader med kokt ris, gochujang, kimchi og et dryss av vårløk og sesamfrø.

Tips
Bulgogi kan også lages med både svin, kylling og andre stykker storfekjøtt.

Ha gjerne kjøttet i frysern i 30 minutter. Da blir det enklere å skjære tynne skiver.

Kjøttet blir mørest om det får marinere over natten. Når marineringen er unnagjort går middagslagingen unna i en fei.  

Gochujang er en koreansk chilipaste som kan kjøpes hos asiatiske supermakeder. Siracha kan benyttes istedet. 

Japansk pære er også kalt Nashi pære eller eplepære, men syrlig eple kan benyttes istedet.

Vil du prøve andre koreanske oppskrifter ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her