Helgrillet ytrefilet av storfe med chimichurri
Apéritif

Helgrillet ytrefilet av storfe med chimichurri

Argentinerne har kanskje verdens beste oksekjøtt. Med denne oppskriften yter du ytrefileten rettferdighet på grillen.

Fremgangsmåte

  1. Ta ytrefileten ut av kjøleskapet minst en time før den skal tilberedes slik at kjøttet kommer opp til romtemperatur. 
  2. Lag salmuera ved å ha vann, maldonsalt og hvitløksfedd i en liten kjele. Kok opp, ta kjelen av varmen og la avkjøles. 
  3. Lag chimichurri ved å kjøre alle ingrediensene sammen til tykk og jevn saus. Sett til side.
  4. Renskjær ytrefileten og pensle den med salmuera. Grill ytrefilet på direkte varme til den får fint grillmønster, ca 4-5 minutter. Snu biffen, pensle med salmuera på nytt og stek videre i 4-5 minutter. 
  5. Sett inn ett grillsikkert steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, ha kjøttet over på indirekte varme og legg lokk på grillen.
  6. Pensle med salmuera i løpet av grilltiden. Når temperaturen viser 58 grader tar du ut ytrefileten, pensle igjen med slmuera og lar det hvile i ca 15 minutter før du skjærer i den. 

Server med Chimichurri, kokte småpoteter og en enkel salat. 

Her finner du veldig mange deilige grillretter 

Mariner selv med disse gode marinadene 

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her