Tørk av og pensle hvalkjøttstykket med olivenolje. Dryss på salt og pepper og grill det helt på alle sider i 3-4 minutter. La hvile på et lunt sted.
Ved servering skjæres biffstykket i tynne skiver og får følge av denne salaten:
Grillet søtpotetsalat:
Skrell og skjær søtpotet i terninger. Ha i en aluform og drypp over olivenolje og sett på grillen på indirekte varme. La stå i 15 minutter og vend underveis. Potetbitene skal få grillmerker. Ta av varmen og drypp over sitronsaft og salt og pepper.
Rens granateplet. Bland ruccula og granateplefrø med søtpotetbitene. Smuldre fetaosten og ha i.
Pisk sammen ingrediensene til dressingen og drypp over salaten. Den skal være lun.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig