Sitronfromasj med salt crunch er en frisk avslutning på festmåltidet. Lag sitronfromasjen dagen før, og smuldre crunchen over og pynt med revet sitronskall rett før servering.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Sitronfromasj med salt crunch er en frisk avslutning på festmåltidet. Lag sitronfromasjen dagen før, og smuldre crunchen over og pynt med revet sitronskall rett før servering.
Denne pai-kombinasjonen sikrer masse smak og god metning.
Tiramisu er en herlig dessert fra Italia. Prøv noe nytt og lag en tiramisu-ostekake som er enkel å tilberede og farlig god.
Churros er en spansk klassiker og nytes ofte som gatesnacks. Servert i et kremmerhus med sjokoladesaus i bunnen.
I Tyrkia brukes ofte norsk makrell til «balik ekmek», eller fiskesandwich. Retten er rask og enkel å lage og passer ypperlig til grilling.
Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker er enkel å lage og er klassiker til kaffen.
Semifreddo er en lekker italiensk iskremdessert som ikke krever iskremmaskin. Denne nydelige desserten er smaksatt med rosevann og pistasjnøtter.
Denne mektige kremkaken er mektig populær i Mexico. Det skal egentlig være to typer kondensert melk, søtet og usøtet. Men her er det med bare usøtet Viking melk.
Gele laget av hjemmelaget saft smaker himmelsk sammenlignet med den av pulver.
Clafoutis er en tykk pannekake etter fransk mønster som er perfekt for å bruke opp bær fra fryseren.
Manakish eller manakeesh er det selvsagte midtpunkt i en libanesisk meze - småretter som start på et større måltid eller et måltid i seg selv.
En mettende vegetarrett med masse umamikarakter fra black garlic - svart hvitløk - inspirert av Yotam Ottolenghi.
Disse luftige butterdeig-skallene er en nødvendig ingrediens i en vol au vent.
Franske fiskeboller er svært luftige og delikate - de kan serveres i kraft, med saus eller i en klassisk rett som vol au vent.
Denne oppskriften på den franske klassikeren (Toulouse-utgaven) er hentet fra kokeboken Cuisine Francaise av 1971.
Svart hvitløk gir ekstra dybde i denne kjøttgryta som kan lages med alle typer kjøtt.
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Denne tyrkiske frokost-/brunsjretten gir en kicktart på dagen.
Tostada er frityrstekte mini-tortillas som toppes med sjømat, krabbe som her, eller en salsa med kokt eller rå fisk.
Silviakake med smak av kardemomme og glasur som smaker brunet smør og ristet kokos.