- Lammefilet: Brun lammefileten i matfett. Gni inn salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form, og stek ferdig ved 150 °C i ca. 20 minutter. Den indre temperaturen bør være 60-65 °C. La hvile i 5 minutter før kjøttet skjæres i skiver.
- Rødvinsaus: Fres løk og gulrøtter til sausen i matfett i en kasserolle.
- Tilsett vin, sirup, fond og krydder, og la småkoke i 10 minutter.
- Tilsett sjokoladen og rør til den er smeltet. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann.
- Smak til og tilsett eventuelt mer salt og pepper.
- Sil sausen over i et sausenebb før servering.
- Blomkålstopper: Skyll blomkålen og del hodet i buketter. Kok disse knapt møre i lettsaltet vann.
- Hell av vannet.
- Miks eller finkutt blomkålen med stavmikser.
- Tilsett fløte, ost og sirup, og bland godt.
- Smak til med salt og pepper.
- Sett eller sprøyt ut topper på tallerkenene eller serveringsfatet. Server umiddelbart.
- Brokkolitopper: Kok opp brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet.
- Miks eller finkutt brokkolien med stavmikser.
- Tilsett fløte, ost, sirup og hvitløk, og bland godt.
- Smak til med salt og pepper.
- Sett eller sprøyt ut topper på tallerkenene eller serveringsfatet. Server umiddelbart.
- Fylte poteter: Kok potetene med skallet på. I mens stekes bacon og løk.
- Skrell potetene og del dem i to.
- Grav ut innmaten med en teskje, og mos eller hakk dette fint.
- Bland potetmassen med bacon, løk, persille, ost, brunt sukker og krydder.
- Fyll de halve potetene med blandningen, og sett dem sammen igjen slik at det blir en hel potet.
- Dypp potetene i hvetemel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i strøkavring. Friter potetene i olje til de er gylne.
- Servering: Skjær lammefileten i skiver, og server kjøttet med blomkål- og brokkolitoppene, sjysausen og de fylte potetene.
Her finner du mange deilige retter med lammefilet