- Lam: Ha lammekjøtt i biter i en kjele med vann. Kok opp og skum av.
- Tilsett krydder og salt.
- Legg på lokk og la småkoke i 1,5 timer.
- Saus: Bland yoghurt og kokvarm lammekokekraft i en bolle og pisk til jevn saus.
- Varm olivenolje i en kjele.
- Stek hvitløkskivene gylne og tilsett yoghurtblandingen.
- La trekke ved middels varme under omrøring i 5-10 minitter.
- Tilsett lammekjøttet og resten av kraften.
- Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper.
- Ris: Stek den utvannede risen raskt i olivenolje.
- Tilsett vann og kok opp.
- Rør inn gurkemeie eller safran.
- La risen koke til den er ferdig.
- Servering:
- Hell risen jevnt utover et serveringsfat.
- Hell lammekjøtt- og yoghurtsausen over.
- Dryss over mandler og persille.
- Server med flate brød – kudoos.
Tips: Om du har en trykkoker, tar det halve tiden.
Vi byr på mage delige retter med lam