Jordbærsyltetøy: Skyll, rens og skjær opp jordbærene i mindre biter.
Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter.
- Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass.
- Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.
- Stek tykke vafler etter denne vaffeloppskriften, bruk gårsdagens vafler eller kjøp ferdige.
- Parfait: Visp eggeplommer, melis, vaniljesukker og glykosesirup luftig.
- Pisk fløten til krem i en annen bolle og bland den inn i røren.
- Dekk bunnen av en form på 20x30 cm med plastfolie, eller bruk en form med avtagbare kanter.
- Dekk bunnen med vafler og hell over parfaiten.
- Lag bølger med en skje og sett i fryseren i ca. 1 time.
- Legg jordbærsyltetøy i en sprøytepose, eller bruk to skjeer og fordel syltetøyet over hele parfaiten.
- Sett den i fryseren i ytterligere 3 timer.
- Smelt sjokoladen i et vannbad og la den avkjøles litt.
- Legg i en sprøytepose eller drypp med en skje over parfaiten.
- La stå i fryseren i 30 minutter.
- Ta isbåten ut av fryseren ca. 10 minutter før servering.
Flere deilige iskremer du kan lage