- Fyr opp grillen eller stekeovnen. Grill/stek den røde paprikaen til de blir myke.
- Husk å snu dem så ofte at de ikke blir brent.
- Avhengig av varmen tar dette noe sånt som 10 minutter.
- Bland krydderet og krydre makrellfileten med blandingen av sumak/sitronskall, chiliflak, salt og pepper.
- Ha noen dråper olivenolje over begge sider av fileten før steking, og grill/stek fisken 2-3 minutter på begge sider.
- Stek først med skinnsiden ned.
- Del bagetten i to, men la gjerne toppen og bunnen være lukket.
- Varm gjerne brødet litt på grillen/ i ovnen før du legger på grillet paprika, makrell, litt sitronsaft, noen salatblader og skiver av tomat og rødløk.
- Avslutt det hele med en liten dæsj majones før du klemmer bagetten eller brødskivene litt sammen slik at innholdet holdes på plass.
Tips: Man kan også bruke syltet makrell I denne retten! Varm opp klassisk agurksalat lake. Ha i makrellen og la den trekke I 2-3 minutt. Server.