Kardemomme-kladdkake med brunet smør og solbærglasur
Foto: Dansukker.no

Kardemomme-kladdkake med brunet smør og solbærglasur

Klissete kakebunn med en syrlig kremet glasur er et perfekt innslag på kakebordet - eller til ettermiddagskaffen.

Fremgangsmåte

  1. Kladdkake: Sett ovnen på 175°C.
  2. Kle en springform, ca. 19 cm i diameter, med bakepapir i bunnen og på kantene.
  3. Brun smøret i en kjele og bland inn kardemomme og sukker.
  4. Tilsett ett egg om gangen og vend inn hvetemelet. Rør til en jevn røre.
  5. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 20-22 minutter, den skal være klissete i midten.
  6. La den avkjøles og sett den deretter i kjøleskapet for å stivne i noen timer til.
  7. Solbærglasur: Visp sammen alle ingrediensene unntatt solbærsaft og sitron.
  8. Bland solbærene og press dem gjennom en finmasket sil.
  9. Tilsett solbærsaft og sitron i glasuren og rør sammen.
  10. Fyll glasuren i en glasursprøyte med en rund tyll og sprøyt toppen av kaken.
  11. Dekorer med solbærsukker og sitronmelisse eller friske solbær.

Lyst til bake annen kake? Vi byr på mange oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en italiensk klassiker og samtidig får brukt noen av restene
Dagens rett

Så enkelt lager du en italiensk klassiker og samtidig får brukt noen av restene

På knappe 15 minutter er middagen på bordet og du har samtidig ryddet plass i kjøleskapet. Det trengs i disse førjulstider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her