I Marokko og langs Middelhavet kalles fiskeboller for kefta eller kofta. De lages ofte med sardinfilet, men her hjemme kan du bruke sild, eller annen type fisk.
Mushakan er en klassisk palestinsk kyllingrett som er lett å lage når du har krydderne i hus.
Denne retten kalles Baccalà alla napoletana og lages med salt torsk, men fersk sei fungerer også utmerket.
Når det beste av det beste skal møtes, trengs veldig få ingredienser. Reinsdyrfilet og cognacsaus med litt tyttebær oppi.
En lettlaget pastarett hvor du fint kan bruke rester av såvel kalkun som grønnsaker.
Pasta alla Norma er en siciliansk pastarett med aubergine, tomatsaus og basilikum.
Kombinasjonen av potet, bacon og ost rykende varm fra ovnen er uimotståelig i den kalde årstiden.
Når poteter lages på denne måten, trenger du mindre kjøtt (eller fisk) per person.
Når potet får følge av ost og løk/hvitløk samt ost, blir det fest. Så enkelt og så godt
Når grønnsaker (også rester) ostegratineres, går de i en egen mage. Lag derfor ekstra stor porsjon.
Dette er sikkert den eneste oppskriften du trenger for å lage denne populære sausen. Du lager den på maks 15 minutter.