Kake
Er dette påskens beste kake?

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.
Redaksjonen
02 April 2015 - 13:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Sprø paibunn med kremet mandelfyll er virkelig godt – og mektig. Så sørg for å ha godt med kaffe. Den kan også serveres som dessert, med vårt forslag til drikke – for øvrig en klassiker av en dessertvin. Siden polet er påskestengt, kan du godt bruke noe av det du har hjemme. Det vil si om du har en portvin av typen tawny eller en madeira (malmsey).

Kan lages uten alle hjelpemidlene

Best av alt er at kaken er veldig lett å lage. Selv med relativt primitive hjelpemidler som på et retro hyttekjøkken (dog er en stekeovn nødvendig).

Denne påskekaken smaker også fortreffelig

Har du ikke mandelkvern eller foodprocessor/blender, kan du kjøpe mandelmel. Dette populære alternativet til mel er nå å få tak i nesten overalt. Melet er laget av skåldete mandler (altså uten skall) og gir derfor et mer delikat utseende på fyllet. Men malte «brune» mandler fungerer også utmerket.  

Prøv en av våre andre søte oppskrifter med mandler

TIPS: Har du ikke noe av utstyret for å male mandler? Legg mandlene i en dobbel plastpose, knyt igjen og kjevle med en kjevle eller glassflaske over posen mange ganger til alt er knust. Det kan ta litt tid, men husk at det er god trim for overarmene. Se flere nyttige kokketips

Påskekake er selvfølgelig gul

Påskekake er selvfølgelig gul

Fremgangsmåte

Deig:
Kna sammen ingrediensene til deigen, og legg den i en plastpose som får hvile 1 time i kjøleskap. Kjevle ut deigen, og trykk den ut i en springform, ca. 25 cm i diameter.

Fyll:
Mal mandlene. Smelt smør/margarin. Visp egg, vaniljesukker og sukker  til eggedosis. Bland inn mandler og smør/margarin. Hell røren i den deigkledde formen. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.

Pynt:
Avkjøl. Ta kaken ut av formen. Bland sammen melis, vann og konditorfarge til en jevn glasur. Pynt med påskegodt.

 Her finner du veldig mange oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her