Kake
Er dette påskens beste kake?

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.
Redaksjonen
02 April 2015 - 13:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Sprø paibunn med kremet mandelfyll er virkelig godt – og mektig. Så sørg for å ha godt med kaffe. Den kan også serveres som dessert, med vårt forslag til drikke – for øvrig en klassiker av en dessertvin. Siden polet er påskestengt, kan du godt bruke noe av det du har hjemme. Det vil si om du har en portvin av typen tawny eller en madeira (malmsey).

Kan lages uten alle hjelpemidlene

Best av alt er at kaken er veldig lett å lage. Selv med relativt primitive hjelpemidler som på et retro hyttekjøkken (dog er en stekeovn nødvendig).

Denne påskekaken smaker også fortreffelig

Har du ikke mandelkvern eller foodprocessor/blender, kan du kjøpe mandelmel. Dette populære alternativet til mel er nå å få tak i nesten overalt. Melet er laget av skåldete mandler (altså uten skall) og gir derfor et mer delikat utseende på fyllet. Men malte «brune» mandler fungerer også utmerket.  

Prøv en av våre andre søte oppskrifter med mandler

TIPS: Har du ikke noe av utstyret for å male mandler? Legg mandlene i en dobbel plastpose, knyt igjen og kjevle med en kjevle eller glassflaske over posen mange ganger til alt er knust. Det kan ta litt tid, men husk at det er god trim for overarmene. Se flere nyttige kokketips

Påskekake er selvfølgelig gul

Påskekake er selvfølgelig gul

Fremgangsmåte

Deig:
Kna sammen ingrediensene til deigen, og legg den i en plastpose som får hvile 1 time i kjøleskap. Kjevle ut deigen, og trykk den ut i en springform, ca. 25 cm i diameter.

Fyll:
Mal mandlene. Smelt smør/margarin. Visp egg, vaniljesukker og sukker  til eggedosis. Bland inn mandler og smør/margarin. Hell røren i den deigkledde formen. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.

Pynt:
Avkjøl. Ta kaken ut av formen. Bland sammen melis, vann og konditorfarge til en jevn glasur. Pynt med påskegodt.

 Her finner du veldig mange oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her