Socca - kikertpannekaker med bakte tomater
Foto: Tatiana Volgutova

Socca - kikertpannekaker med bakte tomater

Socca er kikertpannekaker - en gammel tradisjon fra Nice, men som også gjenfinnes flere steder ved Middelhavet.

Fremgangsmåte

  1. Ovnsbakte tomater:
  2. Del tomater i to og legg dem med skinnsiden ned på en bakeplate.
  3. Dryss salt og pepper, finhakkede urter og drypp over olivenolje.
  4. Stek ved 150 grader i 30 minutter.
  5. Socca-røre:
  6. Visp sammen kikertmel, vann, olivenolje, salt og pepper i en bolle.
  7. Bland godt for å få ut klumpene.
  8. Pisk så eggehviten i en annen bolle til den danner myke topper.
  9. Vend eggehviten inn i røren.
  10. Kle et stekebrett med bakepapir.
  11. Stek en eller flere pannekaker i olje i varm stekepanne på én side.
  12. Når pannekaken begynner å tørke på overflaten, er den klar. 
  13. Overfør til stekebrettet.
  14. Fortsett til du har brukt opp røren
  15. Etterstek ved 240 grader i 2-3 minutter.
  16. Legg på tomatene og stek ytterligere 2 minutter.
  17. Server med et dryss av friske urter eller bladsalat. Spekeskinke og myk ost (mozzarella eller feta)  smaker veldig godt ved siden av.

Tips: Eggehviten gir en ekstra luftig socca, men kan droppes. Du kan også bruke takke om du har det. Eller også en vedfyrt steinovn som er det vanligste blant socca-bakere i Nice.

Vi byr på veldig mange spennede vegetarretter

Vi byr på mange andre oppskrifter med pannekaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her