Socca - kikertpannekaker med bakte tomater
Foto: Tatiana Volgutova

Socca - kikertpannekaker med bakte tomater

Socca er kikertpannekaker - en gammel tradisjon fra Nice, men som også gjenfinnes flere steder ved Middelhavet.

Fremgangsmåte

  1. Ovnsbakte tomater:
  2. Del tomater i to og legg dem med skinnsiden ned på en bakeplate.
  3. Dryss salt og pepper, finhakkede urter og drypp over olivenolje.
  4. Stek ved 150 grader i 30 minutter.
  5. Socca-røre:
  6. Visp sammen kikertmel, vann, olivenolje, salt og pepper i en bolle.
  7. Bland godt for å få ut klumpene.
  8. Pisk så eggehviten i en annen bolle til den danner myke topper.
  9. Vend eggehviten inn i røren.
  10. Kle et stekebrett med bakepapir.
  11. Stek en eller flere pannekaker i olje i varm stekepanne på én side.
  12. Når pannekaken begynner å tørke på overflaten, er den klar. 
  13. Overfør til stekebrettet.
  14. Fortsett til du har brukt opp røren
  15. Etterstek ved 240 grader i 2-3 minutter.
  16. Legg på tomatene og stek ytterligere 2 minutter.
  17. Server med et dryss av friske urter eller bladsalat. Spekeskinke og myk ost (mozzarella eller feta)  smaker veldig godt ved siden av.

Tips: Eggehviten gir en ekstra luftig socca, men kan droppes. Du kan også bruke takke om du har det. Eller også en vedfyrt steinovn som er det vanligste blant socca-bakere i Nice.

Vi byr på veldig mange spennede vegetarretter

Vi byr på mange andre oppskrifter med pannekaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her