- Ovnsbakte tomater:
- Del tomater i to og legg dem med skinnsiden ned på en bakeplate.
- Dryss salt og pepper, finhakkede urter og drypp over olivenolje.
- Stek ved 150 grader i 30 minutter.
- Socca-røre:
- Visp sammen kikertmel, vann, olivenolje, salt og pepper i en bolle.
- Bland godt for å få ut klumpene.
- Pisk så eggehviten i en annen bolle til den danner myke topper.
- Vend eggehviten inn i røren.
- Kle et stekebrett med bakepapir.
- Stek en eller flere pannekaker i olje i varm stekepanne på én side.
- Når pannekaken begynner å tørke på overflaten, er den klar.
- Overfør til stekebrettet.
- Fortsett til du har brukt opp røren
- Etterstek ved 240 grader i 2-3 minutter.
- Legg på tomatene og stek ytterligere 2 minutter.
- Server med et dryss av friske urter eller bladsalat. Spekeskinke og myk ost (mozzarella eller feta) smaker veldig godt ved siden av.
Tips: Eggehviten gir en ekstra luftig socca, men kan droppes. Du kan også bruke takke om du har det. Eller også en vedfyrt steinovn som er det vanligste blant socca-bakere i Nice.
Vi byr på veldig mange spennede vegetarretter
Vi byr på mange andre oppskrifter med pannekaker