- Skyll blåskjell i kaldt vann og kast alle som er ødelagte eller fortsatt åpne etterpå.
- Kremet soppsaus: Surr hakket sjalottløk og sopp i en stor panne i smør til de er møre. Tilsett finhakket hvitløk og stek i ytterligere et minutt eller to.
- Tilsett vin og kyllingkraft og kok opp.
- Tilsett halvparten av blåskjellene i kraften og damp til de åpner seg.
- Fjern blåskjellene med en hullsleiv, sett til side og hold dem varme. Kast alle som ikke åpner seg. Gjenta med resterende blåskjell.
- Tilsett rømme eller fløte til sausen. Kok opp og la tykne ved middels varme i noen minutter.
- Kjør eventuelt i en blender for jevn tekstur.
- Smak til med salt og pepper.
- Fordel blåskjellene i serveringsboller og topp med sausen. Pynt med revet sitronskall og rosmarin.
- Server med godt brød
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?