- Kylling: Del kylling i mindre biter og gni stykkene inn med krydderne.
- Varm olivenolje i en stekepanne og brun raskt på alle sider.
- Legg dem i en ildfast form sammen med sitron delt i båter.
- Kok ut pannen med litt vann og hell over.
- Stek i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.
- Når kjøttsaften er klar, er kyllingen stekt.
- Rist pinjekjernene og mandelflakene i en tørr panne til de er gylne. Sett til side.
- Kutt løk i biter/grovhakk og stek i olivenolje til myk. Det tar 8-10 minutter.
- Rør inn sumac og baharat og surr videre noen minutter.
- Smak til med salt og pepper og ta av platen.
- Servering: Varm flatbrødene/pitaene i ovnen i 2-3 minutter.
- Riv kyllingstykkene i biter (eller behold dem hele).
- Legg løkblandingen på først. Deretter kyllingen på toppen.
- Legg på en sitronbåt og drypp over stekesjyen fra formen.
- Dryss over persille og oppbløtte berberisbær eller granateplefrø.
Server med en frisk salat eller tabbouleh og kanskje zhug - slik lager du zhug
De beste oppskriftene med kylling finner du her