- Vask poteter godt.
- Kok til al dente, altså til de fortsatt er litt harde. Avkjøl lett.
- Kutt hvitløk og løk.
- Skjær bacon i tynne strimler.
- Stek bacon i på middels varme i panne.
- Ta ut og hell av fettet. Tilsett olivenolje, la bli varm og ha i finkuttet løk og hvitløk. Stek til mykt.
- Tilsett hvitvin og la koke inn et par minutter.
- Bland inn bacon.
- Skjær potetene (med skallet) i skiver.
- Skjær osten i skiver (ikke fjern kittmuggskorpen).
- Fordel en tredel av potetene i bunnen av en oljesmurt ildfast form.
- Legg på halvparten av bacon-løk-miksen.
- Og en tredel av osten.
- Topp med en tredel av potetene.
- Legg på den siste halvparten av bacon-løk-miksen og en tredel av osten.
- På toppen legges det siste laget med poteter og til slutt resten av osten.
- Hell over melk, evt salt og pepper.
- Stek ved 200 grader i 30 minutter til pent brun overflate.
- La sette seg i 10 minutter før servering.
- Dryss over finhakket bladpersille.
- Server brød og en frisk salat til.
Tips: Du kan godt bruke vanlig hvitost, hvis kittmuggost er for krevende rent smaksmessig. Blandede osterester er perfekt til denne retten. Men i tilfelle du bruker fastere oster, trenger du mindre.