- Reinsdyrfilet: Krydre indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i romtemperatur i 1 time før steking.
- Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i.
- Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form
og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer. - Cognacsaus: Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet.
- Kok opp cognac og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring.
- Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner.
- Pisk inn det kalde smøret litt etter litt.
- Sopp: Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.
- Varm opp sausen rett før servering og ha i tyttebærne.
NB: Den ferdige sausen skiller seg om den varmes opp over 60 °C - Server med sopp, poteter, spinat og fiken.
Vi byr på mange spennede retter med reinsdyrkjøtt