Indrefilet av rein med cognacsaus
Foto: Jon Marius Nilsson

Indrefilet av rein med cognacsaus

Når det beste av det beste skal møtes, trengs veldig få ingredienser. Reinsdyrfilet og cognacsaus med litt tyttebær oppi.

Fremgangsmåte

  1. Reinsdyrfilet: Krydre indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i romtemperatur i 1 time før steking.
  2. Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i.
  3. Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form
    og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer.
  4. Cognacsaus: Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet.
  5. Kok opp cognac og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring.
  6. Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner.
  7. Pisk inn det kalde smøret litt etter litt.
  8. Sopp: Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.
  9. Varm opp sausen rett før servering og ha i tyttebærne.
    NB: Den ferdige sausen skiller seg om den varmes opp over 60 °C
  10. Server med sopp, poteter, spinat og fiken.

Vi byr på mange spennede retter med reinsdyrkjøtt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Finnmark Rein

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her