Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.
Av restene fra julematen kan du lage mange nok smakfulle munnfuller at det blir nok til flere. Eller bare en rekke gode middager i årets første uke. Her får du oppskriftene.
Pai er helt genialt som middag på en mandag. Til denne oppskriften kan du nemlig bruke rester av røykelaks eller gravlaks, Du kan også kjøpe en ferdig paideig så sparer du tid..
Jo mer fristende maten ser ut, jo bedre blir stemningen rundt matbordet. Denne potetsalaten får følge av det du har i kjøleskapet. En utmerket måte å bli kvitt rester på.
Av og til må man bare lage noe i farten, og da er et smørbrød ikke bare bra å ty til. Det smaker fordømt godt også. Samtidig som du får brukt rester etter søndagsmiddagen.
Dette er en rett du med letthet kan sette sammen en sen ettermiddagstime. Ingrediensene har du allerede i kjøleskapet. Og med rester blir det en ekstra gunstig middag.
Banankake er et populært innslag i kakedisken på kafeen, og verdens enkleste kake å lykkes med hjemme. Et ekstra pluss er at du på denne måten får brukt opp bananer som ellers ville havnet i søpla.
Pinnekjøtt er stadig fleres favoritt på julaften, men enda flere starter pinnekjøttsesongen i godt tid før julaften. Er du blant dem og har planer om delikatessen i helga, følg med for det betyr rester av pinnekjøtt i kjøleskapet. Her får du oppskriften p
Du har kanskje spist godt i påskeferien, og leter etter en ikke for brå overgang til hverdagsmenyen. Da er denne fiskegratengen løsningen. Den kan også lages av rester.