Bunn:
Del rugbrødet i biter og kjør det i en hurtigmikser til det blir helt fint. Gjør det samme med hasselnøttene.
Ha rugbrødsmuler, malte hasselnøtter, bakepulver og potetmel i en bolle og bland sammen.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett rugbrødblandingen og vend forsiktig inn.
Hell røren i en bakepapirkledd springform på 20 cm. Stek kaken midt i ovnen på 200 °C i 20 -25 minutter. Avkjøl kaken på en bakerist.
Prøv med en kakepinne om bunnen er ferdig. Det er bedre å understeke kaken enn å oversteke den.
Blåbærfyll:
Varm opp bærene sammen med sukker og vanilje til de såvidt begynner å koke. Avkjøl.
Ostekrem:
Rør mascarpone og vanillapaste sammen. Tilsett litt av saften fra blåbærene slik at mascarponen får en fin lys lilla farge. Pisk fløten til krem og vend blandingen med mascarpone inn i kremen.
Montering:
Del den avkjølte kakebunnen i to. Legg den ene bunnen på et kakefat og fordel blåbærene på denne. Ta deretter halvparten av ostekremen på den og legg deretter den andre bunnen oppå. Legg resten av kremen på toppen og pynt med blåbær.
Oppskriften er laget av Wenche Eknes som vant oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018 i regi av Opplysningskontoret for brød og korn..
Se våre andre oppskrifter på ostekake
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev