Etter en langhelg har kjøleskapet en tendens til å fylles opp av rester. Da kommer vi ilende til med nødhjelp, i form av denne superenkle, men takknemlige oppskriften på en osteform som lager seg selv i ovnen.
Dagens rett
Osteform med kokt skinke og grønnsaker
Foto: (Piotr Krzeslak)
Slik får du brukt opp litt av restene i kjøleskapet
Dette er en rett du med letthet kan sette sammen en sen ettermiddagstime. Ingrediensene har du allerede i kjøleskapet. Og med rester blir det en ekstra gunstig middag.
09 April 2023 - 23:00
Osteform med kokt skinke og grønnsaker
Fremgangsmåte
- Kok brokkolien i 1-2 minutter. Den skal fortsatt være hard.
- Hell i dørslag og skyll.
- Legg brokkolien i en ildfast form.
- Kutt skinke i strimler.
- Skjær rødløk i strimler og purre i tynne skiver.
- Fordel over broccolien.
- Bland matfløte med muskatnøtt, salt og pepper.
- Hell over formen og dryss på osten.
- Stekes i ovnen ved 175 grader i 15 minutter til osten er gyllen.
Brød med godt smør smaker bra til.
Tips:
Du kan godt bruke rester av kokte grønnsaker eller fryste blandete grønnsaker.
Lyst på en annen rett der ost spiller hovedrollen så finner du de her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå