At disse eplene har sett bedre dager, er ikke noe du tenker over når du setter tenna i bakte epler med havrecrunch. Søtt, sprøtt og med et lite chilikick om du følger vår anbefaling.
Ukens kake
Foto: (Caroline Tengen)
Skrukkete epler i fruktkurven får nytt liv med denne oppskriften
Denne desserten er veldig rask å lage og et godt alternativ til eplekake. Vaniljeiskrem eller pisket seterrømme er nydelig til.
Aase E. Jacobsen
04 April 2024 - 10:00
Bakte epler med havrecrunch
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 °C.
- Skrell eplene og del dem i to. Fjern kjernene og kjernehuset. Lag smale snitt på langs i eplehalvdelene. Smør en ildfast form, og legg i eplene.
- Smelt smøret i en gryte, og ha i muscovadorørsukker, sirup og kanel. Bland røren, og pensle den på eplene.
- Dekk formen med folie, og stek midt i ovnen i cirka 15 minutter.
- Havrecrunch:
- Smelt smøret, og rør inn de andre ingrediensene. Rør om.
- Ta eplene ut av ovnen, og fjern folien.
- Fordel havrechrunchen over eplene, og sett formen inn øverst i ovnen.
- Stekes ca. 10 minutter.
- Server med vaniljeis eller pisket setterrømme.
Tips1: Om eplene er veldig modne, tilsett 1 ss sitronsaft eller 1 ts eplesidereddik i gryten.
Tips2: For ekstra dybde og et lite kick, tilsett 2 ss kakao og 1 ts chilipulver i havrecrunchen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå