Panquit er navnet på denne enkle suppa på Mallorca hvor den i tidligere tider ble gitt til folk som hadde mistet appetitten eller var syke. Ikke så rart siden den bare inneholder råvarer som er godt for kroppen. Den er samtidig et uttrykk for en kultur hvor ingenting går til spille, og hvor eggene kun ble med om budsjettet tillot det. Den tradisjonelle måten å lage den på er ikke å ha den i en blender, men det gjør den rent visuelt mer attraktiv. Smaken er den samme uansett valg.
Dagens rett
Foto: (Daniel Megias)
Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.
Aase E. Jacobsen
18 Mars 2024 - 00:00
Pancuit brød- og tomatsuppe fra Mallorca
Fremgangsmåte
- Skjær brødet i terninger eller smuldre det.
- Ha oljen i en varm stekepanne og stek de halve hvitløksfeddene til myke, men ikke brent.
- Tilsett tomatene og stek videre under omrøring.
- Tilsett brødsmulene, salt, paprikapulver og urtekvastene, og rør godt.
- Tilsett vann og la småkoke i 5-10 minutter.
- Ta ut urtekvastene og ha suppa i en blender, kjør til jevn masse og ha tilbake i kjelen.
- Varm opp og knekk eggene rett opp i suppa.
- Server når eggehviten er stivnet.
Tips: Du trenger ikke kjøre suppa i en blender. Da blir den mer autentisk. Du kan også hakke kokte egg og ha oppi. Eller tilsette rester av potet eller grønnsaker.
Flere deilige tomatsupper med mye godt i
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå