Sjømat på grillen
Laks er aller mest populært på grillen
Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat
Fremgangsmåte
- Skjær laksefileten i store terninger på 3x3 cm.
- Vask tomatene, del dem i store båter og ta ut kjernene. Kutt opp paprikaen i store terninger og del laurbærbladene i to.
- Ha 3 laksebiter på hvert sitt doble trespyd eller metallspyd, hvor du veksler mellom laks, tomat, paprika, sitronskiver og laubær.
- Bland ingrediensene til marinaden sammen og hell den over grillspydene. La grillspydene marinere i minst 15 minutter.
- Legg grillspydene på den varme grillen og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Laksen kan godt ha en litt rå kjerne.
- Server grillspydene med bønnesalaten.
- Bønnesalat:
- Legg bønnene i bløt i kaldt vann over natten. Hell av bløtevannet og skyll bønnene godt.
- Ha bønnene i en kjele med rikelig kaldt vann, bouquet garni og de knuste hvitløksfeddene. Kok opp og skru ned varmen slik at bønnene så vidt koker til de blir møre.
- Hell av kokevannet og skyll bønnene raskt under kaldt vann. Fjern krydderet og hvitløksfeddene og la bønnene avkjøles.
- Del tomatene i båter og ta ut kjernene, skjær tomatkjøttet i små terninger. Hakk rødløk, paprika og oliven i fine terninger, finhakk persillen, og bland alt sammen med bønnene.
- Bland sammen dressingen og hell denne over bønnesalaten.
Mange deilige oppskrifter med laks finner du her
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Grillet gravlaks med potetsalat og ansjosdressing
Fremgangsmåte
Start med potetsalaten. Kok poteter og bønner møre hver for seg, sil kokevannet fra og avkjøl poteter og bønner.
Skjær potetene i to eller tykke skiver, del bønnene i to. Legg poteter, bønner og rødløk lagvis i salatbolle.
Hakk ansjosfiletene og bland dem med de øvrige ingrediensene til dressingen. Smak den til med salt og pepper og hell den over potetsalaten.
Skjær gravlaksen i åtte jevnstore stykker. Legg dem på grillen med skinnsiden ned og stek dem i 2-3 minutter, til skinnet er sprøtt og brunt. Laksen skal kun få varmebehandling på en side.
Server laksen nygrillet med potetsalaten til.
Tips: Det er slett ikke så vanskelig å grave laksen selv
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 338.70 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Grillet laks à la teppanyaki
Fremgangsmåte
- Begynn med sausen, den tar litt tid.
- Kok sake, ingefær, mirin og sukker til det tykner litt. Bland inn resten av ingrediensene.
- Legg strimler av vårløk og asparges i iskaldt vann.
- Skjær laksen i flate snitzler. Pensle laksen med olje og legg dem på glovarm grill eller grillpanne.
- Grill laksesnitzlene kun på den ene siden til de har fått et fint mønster. Løft dem fra grillen og rett opp på tallerken.
- Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.
- Legg vannmelon, vårløk, asparges og chili over laksesnitzelen. Legg på en skje avokadomos og fordel over litt av sausen.
- Server gjerne kokt ris, stekte nudler, eller andre grønnsaker ved siden av.
Tips: Du kan godt bruke en ferdig teppanyakisaus i stedet for å lage den fra bunnen av. Mirin finner du i velassorterte butikker, eller i asiatiske supermarkeder.
Mange deilige oppskrifter med laks finner du her
45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Grillet laks med fennikel og ruccola
Fremgangsmåte
- Skrap fiskeskinnet rent for skjell. Dryss salt på laksefiletene og pensle dem med olje.
- Stek fisken på grillen eller i en grillpanne, ca. 4-5 minutter med skinnsiden ned. Snu fisken og stek den ca 1 minutt på den andre siden.
- Rens og del fennikelknollene i to på langs, skjær dem deretter i tynne skiver tvers over.
- Rør sammen rømme og gressløk og rør inn fennikel og rødløk.
- Legg opp fennikel- og løksalaten på tallerkenen og ha ruccolasalten over. Legg den nygrillede laksen over og server sammen med dampede nypoteter.
Tips:
Grillede småpoteter er ekstra lekkert til. Deler du dem i to, tar det bare 10 minutter på grillen.
Her finner du mange andre retter med laks på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG