Norske kamskjell er alle europeiske toppkokkers favoritt. Det er lett å forstå for kvaliteten er skyhøy, og kamskjellene er svært fyldige og kjøttfulle. De skal stektes veldig raskt i pannen som siste fase av en hver rett de inngår i. Denne er dessuten veldig lettlaget. Men ikke mindre smakfull.
Dagens rett

Foto: (ClarkandCompany)
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.
29 Mars 2025 - 01:00
Kamskjell med snøfriskpesto

Fremgangsmåte
- Snøfriskpesto:
- Kjør basilikumblader, creme fraiche, pinjekjerner og ørlite salt i foodprocessor slik at det blir en mos.
- La det kjøre videre mens du heller i en tynn stråle olje. Stopp av og til og skrap ned av siden.
- Smak pestoen godt til med salt og pepper. La stå kaldt.
- Hvis den er veldig tykk, spe med litt vann.
- Kamskjell:
- Tørk kamskjellene og krydre dem med karri, salt og pepper.
- Stek kamskjellene ca. ½ minutt på hver side. Ikke lenger - da kan de bli seige.
- Skjær skrelt squash i tynne skiver og fordel på tallerkener.
- Smør et lag med snøfriskpesto på toppen, og legg kamskjell oppå.
- Pynt med friske urter eller bladsalat.
Flere deilige retter med kamskjell du bør prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 259.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå