Grillmat
Sjømat på grillen
Scampi er veldig raskt å grille
Redaksjonen
06 Juni 2014 - 10:18
Limegrillede reker eller scampi med grønnsakspyd
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene unntatt rekene i en bolle. Legg rekene (med skallet på) i marinaden og sett dem i kjøleskap minst 2 timer.
- Snu på rekene flere ganger.
- Tre rekene på grillspyd og grill dem over godt varme glør 1-2 minutter på hver side.
- Grønnsakspyd:
- Skjær grønnsakene i skiver eller biter og tre dem på spyd.
- Pensle med olje og legg på grillen.
- Drypp sitron, samt litt salt og pepper over etter grilling.
Tips:
Server spydene på en seng av kokt ris.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget85 POENG
Scampi, chorizo og salviespidd
Fremgangsmåte
Tre alt på spidd og grill dem. Smør med olivenolje og sitronsaft underveis.
Server med aioli som dip. Slik lager du aioli slik Hellstrøm vil ha den
Tips: Du kan godt droppe chorizo og heller drysse paprikapulver over grillspydene.
Her finner du veldig mange deilige retter med reker
Grillretter med sjømat du får vann i munnen av finner du her
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
Grillspyd med marinert kyllingfilet og scampi
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfilet i passe store terninger. Bland alle ingrediensene til marianden.
- Ha ternet kyllingkjøtt, scampi og marinade i dobbel plastpose. Knyt posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap og mariner fra ½ time til natten over.
- Ta kjøtt og scampi opp fra marinaden og træ det på spyd sammen med limebåter.
- Legg spydet på grillen og la det steke til kjøttet er gjennomstekt.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå