Grillet laks med fennikel og ruccola
Foto: Kim Holthe

Grillet laks med fennikel og ruccola

Fisk egner seg også godt for grilling, og beholder du skinnet på, som her, blir fiskestykkene langt enklere å hanskes med.

Fremgangsmåte

  1. Skrap fiskeskinnet rent for skjell. Dryss salt på laksefiletene og pensle dem med olje.
  2. Stek fisken på grillen eller i en grillpanne, ca. 4-5 minutter med skinnsiden ned. Snu fisken og stek den ca 1 minutt på den andre siden.
  3. Rens og del fennikelknollene i to på langs, skjær dem deretter i tynne skiver tvers over.
  4. Rør sammen rømme og gressløk og rør inn fennikel og rødløk.
  5. Legg opp fennikel- og løksalaten på tallerkenen og ha ruccolasalten over. Legg den nygrillede laksen over og server sammen med dampede nypoteter.

Tips:
Grillede småpoteter er ekstra lekkert til. Deler du dem i to, tar det bare 10 minutter på grillen. 

Her finner du mange andre retter med laks på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forbered påskehelgens beste forrett nå
Dagens rett

Forbered påskehelgens beste forrett nå

Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her