- Begynn med sausen, den tar litt tid.
- Kok sake, ingefær, mirin og sukker til det tykner litt. Bland inn resten av ingrediensene.
- Legg strimler av vårløk og asparges i iskaldt vann.
- Skjær laksen i flate snitzler. Pensle laksen med olje og legg dem på glovarm grill eller grillpanne.
- Grill laksesnitzlene kun på den ene siden til de har fått et fint mønster. Løft dem fra grillen og rett opp på tallerken.
- Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.
- Legg vannmelon, vårløk, asparges og chili over laksesnitzelen. Legg på en skje avokadomos og fordel over litt av sausen.
- Server gjerne kokt ris, stekte nudler, eller andre grønnsaker ved siden av.
Tips: Du kan godt bruke en ferdig teppanyakisaus i stedet for å lage den fra bunnen av. Mirin finner du i velassorterte butikker, eller i asiatiske supermarkeder.
Mange deilige oppskrifter med laks finner du her
45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen