Sjømat på grillen
Makrell bør oftere komme på grillen
Japaninspirert marinert grillet makrell med marinert tofu og reddiksalat
Fremgangsmåte
- Rens og tørk filetene med papirhåndkle.
- Legg filetene i en form.
- Bland marinaden og hell over fisken. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i noen timer.
- Ta ut like før grilling/steking og tørk godt med papirhåndkle.
- Stek i vegetabilsk olje med skinnsiden ned til den er sprø og fisken er nesten gjennomstekt. Vend og stek i 20-30 sekunder på kjøttsiden.
- Du kan godt ta vare på marinaden, sile den og koke opp og servere ved siden av.
Se også oppskrifter på Marinert tofu og Reddiksalat .
Lyst på en annen oppskrift med makrell
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 364.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
80 POENG
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash
Fremgangsmåte
- Rens makrellen godt og vask bort alt blod. Gni salt både i buken og utvendig.
- Kutt sitron i skiver og fyll buken med dill og sitron. Surr hyssing (husk at denne må være fuktet godt først) rundt fisken slik at den holder seg sammen under grillingen - her kan du også bruke en fiskerist.
- Pensle med olje. Grill makrellen i 3-4 minutter på hver side.
- Sitroncouscous:
- Finkutt løk og hvitløk og surr over middels varme i olje i en kasserolle til det blir gyllent.
- Kutt gulroten i små terninger og fres sammen med løken i ett minutt.
- Hell over vann og kyllingbuljong og kok opp. Tilsett couscous, rør rundt, ta gryten av varmen og la couscousen svelle i ca 5 minutter.
- Finkutt vårløk og tilsett sammen med fersk, vasket spinat. Skvis en hel sitron over og vend sammen. Smak til med salt, pepper og kumin.
- Grillede grønnsaker:
- Kutt paprikaen i store skiver og legg på grillen. Når de får en sort hinne, legg dem i en tett plastpose og la avkjøles litt slik at skallet løsner lettere.
- Kutt squash i tynne strimler og grill raskt på grillen. Rens paprikaen og kutt i strimler. Bland squash og paprika. Sprinkle over noen dråper olivenolje og litt salt og pepper.
- Paprikasaus:
Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle med olivenolje og grill til skinnet blir helt svart. - Hvis du bruker ovnen her kan du sette den på 200 grader og legge paprikaen på et stekebrett med aluminiumsfolie under. Legg paprikaen i en plastpose til den blir kaldere og ta av det brente skallet.
- Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør til løken er gylden. Hell over kyllingkraft og kok opp.
- Ha alt i en blender sammen med paprikaen. Kjør til du får en fin, jevn saus. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
- Server den grillede makrellen med sitroncouscous, grillede grønnsaker og paprikasausen ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
Aichas makrell med ertehummus
Fremgangsmåte
1. Varm grillen. Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
2. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.
Hummus:
1. Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet.
2. Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
3. Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummin og dill til en puré i en kjøkkenmaksin eller med en håndblender.
4. Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen. Smak til med salt.
Topping:
1. Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill.
2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
3. Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
4. Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
Server grillet makrell med erterhummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.
Tips:
Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.
Lyst på en annen oppskrift med makrell
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG