Rester julemat
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter
Blini med pinnekjøtt
Fremgangsmåte
- Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.
- Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.
- Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.
- Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.
Tips: Denne oppskriften gir deg muligheten til å bruke pinnekjøttet som en forrett. Den passer også godt som juletapas.
Slik bruker du opp restene etter julematen
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 1199.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 849.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget89 POENG
Pinnekjøtt a la crispy duck
Fremgangsmåte
- Varm pinnekjøttet lett. Da er det lettere å rense for bein og brusk.
- Riv det opp og sprøstek det i panne eller i ovnen.
- Kutt agurk og purre i tynne strimler.
- Varm pannekakene etter bruksanvisningen på pakken.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Du kan også prøve denne vrien på crispy duck-saus
45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Pinnekjøtt al arrabiata
Fremgangsmåte
- Legg pinnekjøttet i vann natten over, dampes på svak varme i minst 2 timer.
- Hell av kraften og sett den til side. Stek sjampinjongen i meierismør og legg i gryten.
- Hell over hvitvin, hermetiske tomater, løk, fjern frøene fra chilien og små hakk den, legges i gryten. Ha i 2-3 dl av kraften. Tilsett basilikum.
- La gryten putre i 20-30 minutter. Sil kraften fra olivene og tilsett disse noen få minutter før servering.
- Smak til med pepper.
Serveres med godt brød og kokt ris.
Tips:
Denne retten er perfekt til å bruke rester av pinnekjøttet. Hvis du ikke har tatt vare på kokekraften, kan du bruke annen kjøttkraft eller buljong.
Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv
Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 523.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
86 POENG
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter