Guide
Rester julemat
Foto: (© Slavica Stajic All Rights Reserved)
Rester av lutefisk er topp til denne bruken
Redaksjonen
31 Desember 2023 - 23:55
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter
Ertesuppe med lutefisk
Fremgangsmåte
- Fres sjalottløk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten.
- Tilsett erter og kok opp. Kjør i en mikser med fløte. Smak til med salt. Varmes opp ved servering.
- Skrell persillerot og kutt i biter. Kok helt mør i vann.
- Sil av vannet og kjør til puré med melk og smør.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha en skje med persillerotpuré i fire dype skåler.
- Legg på noen biter med lutefisk og hell over den varme ertesuppa.
- Drypp eventuelt over noen dråper trøffelolje.
- Om du ikke bruker lutefiskrester:
- Strø godt med salt på lutefisken. La fisken stå i romtemperatur i 30-40 min. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere.
- Bak i ovnen på 180 grader i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hvis du bruker vifte bør den være ferdig etter 10-12 min.
- Avkjøl noe og plukk fisken fra hverandre. Fjern skinn og bein.
Slik koker du lutefisk perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Lefse med lutefisk og mango
Fremgangsmåte
- Lutefiskrestene bør være romtempererte. Del opp i flak.
- Smør rømme, cottage cheese, kesam el. kremost på lefsene. Fordel mango og lutefisk. Dryss over paprika og drypp over lime.
- Topp med friske skudd.
Tips1:
I stedet for mango kan du bruke finhakkete epler eller rester av ertepure, moste gulrøtter eller andre rester du måtte ha for hånden.
Tips2:
Du kan lage den som en tostada, da steker du lompene i litt olje slik at de blir sprø. Enten i panne eller noen minutter i ovnen.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter
Forsiden akkurat nå