Rester julemat
Osterester blir til nye fristende retter
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter
Ostegratinert brød
Fremgangsmåte
- Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje. Legg tykke skiver av ost på halvparten av dem.
- Sett inn i stekeovnen ved 180 grader. Bruk gjerne grillelementet. Stek i 10 minutter til osten er smeltet og begynner å få karamelliserte kanter.
- Ta ut av ovnen og legg de siste brødskivene på toppen av ostesmørbrødene. Pynt med friske urter.
Tips:
Aller best blir denne retten med en smakskraftig ost av typen rødkitt eller smeltevillig ost som raclette eller cheddar. Men fastere ostetyper og ulike osterester kan også brukes.
Tips:
For ekstra smak kan du smøre på sennep eller en hot sauce. Et tynt lag med rillettes eller annen kjøttpostei under osten smaker også veldig godt.
Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Lun salat med blomkål ridderost skinke og fersk salsa
Fremgangsmåte
- Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet.
- Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.
- Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger.
- Fersk salsa:
Del tomatene i to og fjern frøene. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket kruspersille, saft og skall fra limen og sukker. Bland godt. - Anrett de kokte grønnsakene, skinken og osten på et fat. Hell salsaen over like før servering.
- Server retten med godt brød ved siden av.
Tips:
Denne salaten kan like gjerne serveres som en liten smårett alene eller som tilbehør til annen middag.
Se alt det gode du kan lage med blomkål
De beste salatene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 267.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG
Bakte søtpoteter fylt med cheddarost, bønner, rødløk, chili
Fremgangsmåte
- Vask og skrubb søtpotetene og bak dem i ovnen i 50 minutter ved 200 grader. Skallet skal tørke og løsne fra innmaten. Da er de klare.
- Avkjøl litt. Del potetene i to på langs. Grav ut innmaten og bland den med revet cheddarost.
- Smak til med most hvitløksfedd, sitron, krydder og salt.
- Legg massen tilbake i skallene og sett inn i ovnen igjen mens du gjør resten.
- Skyll bønnene. Skrell og skjær rødløk i tynne skiver. Gjenta med chilien. Ta de fylte søtpotetene ut av ovnen og fordel bønner, rødløk og chili over. Dryss over frisk koriander eller persille.
Tips:
Hvis du er virkelig ostegal kan du toppe med litt revet hvit cheddar.
Tips:
Denne retten kan lages vegansk ved å erstatte cheddarosten med et vegansk alternativ.
Mange flere oppskrifter med søtpotet finner du her
Her finner du mange vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter