Rester julemat
Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter
Grateng med vossakorv og rosenkål
Fremgangsmåte
- Ta av skinnet på vossakorven og del skjær den i små terninger.
- Rens og del rosenkålen i to, og kok i lettsaltet vann i ca. 4 minutter.
- Skrell og finhakk løken. Stek løken i en kjele sammen med vossakorven.
- Ha i rosenkål og fløte. La det koke opp.
- Rør inn halvparten av osten. Hell blandingen over i en ildfast form. Strø over resten av osten.
- Stekes på 250 grader i 10 minutter i øverste del av stekeovnen.
- Serveres med ris og/ eller salat.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
Egg og vossakorv i grønn karridressing
Fremgangsmåte
- Skjær vossakorv i små terninger og stek dem i smør i stekepanne. Avkjøl.
- Skrell eggene og hakk dem grovt.
- Bland rømme, majones, karripasta og salt til en dressing.
- Bland egg og vossakorv inn i dressingen.
- Anrett i eggeglass og pynt med dill.
Se alt det andre du kan bruke vossakorv til
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Vossakorv med marinert artiskokk
Fremgangsmåte
- Ta av skinnet på vossakorven og del den i 4 munnfuller på skrå.
- Stek dem raskt i en stekepanne.
- Stikk en artiskokk og en soltørket tomat på en tannpirker/cocktailpinne og tre på en vossakorv.
Vossakorv er en grov norsk pølse med masse smak, mens artiskokk er en grønnsak mye brukt i Italia. Til sammen blir dette en artig og spennende juletapas.
Lyst til å lage juletapas? Her alle oppskriftene du trenger
Slik bruker du opp restene etter julematen
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter