- Legg pinnekjøttet i vann natten over, dampes på svak varme i minst 2 timer.
- Hell av kraften og sett den til side. Stek sjampinjongen i meierismør og legg i gryten.
- Hell over hvitvin, hermetiske tomater, løk, fjern frøene fra chilien og små hakk den, legges i gryten. Ha i 2-3 dl av kraften. Tilsett basilikum.
- La gryten putre i 20-30 minutter. Sil kraften fra olivene og tilsett disse noen få minutter før servering.
- Smak til med pepper.
Serveres med godt brød og kokt ris.
Tips:
Denne retten er perfekt til å bruke rester av pinnekjøttet. Hvis du ikke har tatt vare på kokekraften, kan du bruke annen kjøttkraft eller buljong.
Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv
Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig