Guide
Rester julemat
Foto: (© Slavica Stajic All Rights Reserved)
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter
Fenalår med asparges
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt, skallet skal sitte på.
- Kok potetene knapt møre i vann. Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
- Skrell nederste del av aspargesen. Kok, stek eller grill den 3-4 minutter til den er knapt mør.
- Anrett asparges med skiver av fenalår rundt på porsjonstallerken eller serveringsfat.
- Server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød.
Kan serveres som en av flere tapasretter.
Tips: Fenalår et tradisjonell norsk mat. Kombinert med asparges i denne enkle retten er den en smaksbombe. Denne retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et koldtbord/tapasbord.
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Fenalår med gulrot- og potettortilla
Fremgangsmåte
- Skrell og riv gulrøttene grovt. Skrell og skjær potetene i tynne skiver.
- Skrell så løken og skjær den i tynne skiver.
- Ha 1 ss olje i en rektangulær ildfast form (minst 25x30 cm) og fordel først potetskiver utover slik at de ligger tett i tett, legg på et lag med løk og dryss litt salt og pepper over. Deretter gulrøtter. Gjenta til alt er fordelt.
- Klem alt sammen med baksiden av en skje eller liknende.
- Drypp 1-2 ss olje over og sett formen inn i ovnen ved 180 grader og forstek i 20 minutter.
- Pisk eggene og snøfrisk og hell over potet/gulrotblandingen.
- Sett inn i ovnen igjen og la stå i 15 minutter. Ta den ut av ovnen og avkjøl. Dette kan du gjøre ferdig kvelden i forveien.
- Før servering skjæres tortillaen opp i porsjonsstykker.
- Sprøstek syltynne fenalårskiver i varm panne uten fett og legg til avkjøling på et kjøkkenpapir. Hvis skivene er tykke, lønner det seg å dampkoke dem i ca 30 sekunder og deretter legge til tørk på papir. Siden fårefett stivner raskt, må du lunke litt på skivene før servering.
- Legg 1-2 skiver fenalår på hver tortillabit. Pynt med friske urter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
- 1. Ikke kast rester av julematen
- 2. Rester av lutefisk er topp til denne bruken
- 3. Rakfisk og røykelaks gjør nytten her
- 4. Lammerull får omsetning på denne måten
- 5. Og resten av julepålegget går med til denne
- 6. Fenalår har fine gjenbruksmuligheter
- 7. Slik kan du spise pinnekjøtt oftere
- 8. Vossakorv trives godt i dette selskapet
- 9. Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig
- 10. Osterester blir til nye fristende retter
Forsiden akkurat nå